Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Seneste opdatering vedr. Coronarestriktioner - 4. januar 2021

I de kommende to uger - fra 4/1 til og med den 17/1 - vil der være lukket i Sognegården. Medarbejderne arbejder i videst muligt omfang hjemmefra og kan træffes pr. mail eller via Sognegårdens telefon: 59 18 20 07. Se øvrige kontaktoplysninger HER

Det betyder også, at alle aktiviteter, der foregår i Sognegården, som fx. babysalmesang, TirsdagsCafé, Hattedamer mv. er lukket ned i denne periode. 

Præsterne arbejder også primært hjemmefra, men kan træffes som vanligt - se oplysninger HER

Kortere gudstjenester uden fællessang - og med tilmelding

Efter julens aflysninger er det nu sundhedsmyndighedernes vurdering, at folkekirken kan være åben og holde korte gudstjenester samt kirkelige handlinger (bisættelser, begravelse, dåb og vielse), men under skærpede krav. Det betyder, at der fra søndag den 10. januar 2021 igen holdes søndagsgudstjenester i Vipperød Sogn. Vi er forsat i Ågerup Kirke, hvor der er bedst plads.

  • Gudstjenester og kirkelige handlinger vil i kommende tid vare max. 30 minutter, og vi synger ikke fællessang (vores kirkesanger vil synge for os).
  • Ved søndagsgudstjenesten vil der være prædiken og nadver (i vores særligt corona-tilpassede version).
  • Gudstjenester og kirkelige handlinger er undtaget fra forsamlingsforbuddet, men dækket af arealkrav - se nedenfor.
  • Ved den udendørs del af bisættelser og begravelser må der max. være 50 deltagere, under hensyntagen til afstandskravet på 2 meter.

Arealkrav i folkekirkens lokaler ved gudstjenester og kirkelige handlinger (bisættelse, begravelse, dåb og vielse) er nu 7,5 kvadratmeter pr. person. Vi kan derfor i kommende tid være:

  • 22 personer i Ågerup Kirke
  • 12 personer i Sdr. Asmindrup Kirke
  • 9 personer i Grandløse Kirke

(Kirkebetjening og præst tæller ikke med.)

Grundet det begrænsede antal pladser i kirken er det i øjeblikket nødvendigt at tilmelde sig gudstjenesten. Dette gøres bedst via mail til kirkekontoret@kirkevip.dk, men du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til kontoret på 59 18 20 07. Tilmelding skal ske inden fredag kl. 16.00 – ved behov holdes en ekstra gudstjeneste søndag kl. 11.00.

Der skal fortsat bæres mundbind på vej ind, ud og når man bevæger sig rundt i kirken. Under gudstjenesten kan mundbindes tages af, men man er selvfølgelig også velkommen til at beholde det på.